WIDER WORLD ( od 5. do 8. RAZREDA)

Engleski jezik po program za osnovnu školu

  

Ukoliko vam je stalo da vaša deca pohađaju nastavu engleskog jezika koja se u potpunosti podudara sa nastavom koju imaju u školi, ovo je pravi izbor. Vaša deca će:

 • u kontinuitetu savladavati gradivo koje se obrađuje u školi,
 • vežbati konverzaciju,
 • pisati sastave,
 • raditi diktate
 • učiti i utvrđivati gramatiku,
 • razvijati i proširivati rečnik,
 • popraviti izgovor,
 • steći samopouzdanje da nesmetano koriste engleski jezik,
 • dobijati dodatni materijal kojim će svoje znanje engleskog jezika značajno unaprediti,
 • osećati radost zbog postignutog uspeha,
 • moći da se bez nelagode suočavaju sa nedoumicama i rešavaju ih sa svojim profesorom,
 • moći da proveravaju domaće zadatke i zadržavaju se na problematičnim mestima,
 • imati mogućnost da lekcije imaju kao crtani film tamo gde je to udžbenikom predviđeno,
 • usvajati gramatiku kroz sliku na vrlo zanimljiv i neobičan način,
 • shvatiti da se u engleskom NIŠTA ne uči napamet već da sve ima smisla pa čak i nepravilni glagoli,
 • moći da pišu na tabli s tim što će imati dodatnu mogućnost da se izgled table pošalje na mail.

 Ovo je uzrast kada je za Vašu decu ključno da postave dobre temelje za dalji napredak i korišćenje engleskog jezika, da steknu samopouzdanje za njegovo korišćenje i da njihov napredak bude vidan i van škole. Naš cilj je da vaša deca  svojim znanjem blistaju van škole, jer će  u školi sigurno imati uspeha ukoliko budu pratila uputstva naših posvećenih profesora.

Upisom na ovaj kurs roditelj će biti rasterećen jer više neće morati da svoju decu vodi u školu engleskog, jer je ona sada tamo gde ste vi.Takođe, smatramo da je dobra komunikacija između profesora učenika i roditelja veoma bitan faktor i cilj nam je da to i ostvarimo.

PRE-INTERMEDIATE

Pre-Intermediate je početni srednji nivo znanja jezika koji podrazumeva da kandidat može da se snađe u neposrednom okruženju jer poznaje osnovne fraze i izraze koje se najčešće koriste u govoru. Na ovom nivou znanja kandidat komunicira samo na jednostavne teme, razume kraće rečenice koje izvorni govornik jasno izgovara tako što prilagođava brzinu govora svom sagovorniku. Uspešnim savladavanjem ovog nivoa kandidat je osposobljen da pita i razume odgovor u prostim i rutinskim situacijama, ume da napiše kraće poruke, popuni osnovne formulare, pruži informacije o sebi i svom neposrednom okruženju. Kandidat je svestan svojih usvojenih jezičkih veština, uočava napredak  jer na ovom nivou shvata da polako ulazi u svet poznavanja novog jezika, u ovom slučaju engleskog.

INTERMEDIATE

Intermediate je srednji nivo znanja jezika čijim uspešnim savladavanjem kandidat može da se snađe u većini situacija tokom boravka u zemlji gde se govori engleski jezik. Kandidat  na ovom nivou poznavanja jezika pravilno povezuje reči i rečenice, komunicira na razne teme sa izvornim govornicima, ali vrlo često uz određene pauze kako bi se setio prave reči ili izraza. On razume jasan standardni razgovor koji se može čuti na poslu, u školi i svakom uobičajnom okruženju. Iako se događa da svesno ili nesvesno pravi očekivane greške, kandidat je veoma motivisan da koristi engleski jezik jer oseća radost što uspeva da komunicira samostalno sa izvornim govornicima na razne teme.

UPPER-INTERMEDIATE

Ovo je viši srednji nivo poznavanja jezika čijim uspešnim savladavanjem kandidat može da prati program i filmove bez titla, čita i razume novinske članke i knjige, uspešno razgovara sa izvornim govornicima čak i na teme koje mu nisu naročito bliske, piše izveštaje, eseje,  jasno iznosi svoje mišljenje i informacije, razume glavne ideje kompleksnog teksta bez obzira na to da li je reč o konkretnoj ili apstraktnoj temi i njegova komunikacija sa izvornim govornikom je spontana i ne iziskuje napor ni govorniku niti sagovorniku. Gramatičke greške ako postoje su zanemarljive i ne utiču na kvalitet izlaganja.

ADVANCED

Ovo je napredni nivo čijim uspešnim završetkom kandidat tečno govori engleski jezik na visokom nivou. Kandidat razume komplikovane tekstove, tehnička uputstva, spreman je da argumentovano iznosi svoje mišljenje, ima bogat rečnik i ima nesmetanu komunikaciju sa izvornim govornicima.

BUSINESS ENGLISH

Engleski jezik je kako u svakodnevnom životu tako i u poslovnom svetu nezaobilazan i ponekad  odlučujući  faktor da li ćete dobiti željenu poziciju na poslu koja vam svakako pripada, da li ćete dobiti određeni posao i sa kojom lakoćom umete svoje ideje da iznesete svojim saradnicima. Dakle, bez obzira na vašu predanost, angažovanost i  stručnost u datoj oblasti,  engleski jezik ponekad može biti presudan da li ćete postići željene rezultate.Takođe, na poslovnim sastancima, prijemima i slično važno je da odišete samopouzdanjem bez  obzira koji jezik govorite u datoj prilici.

Ovaj kurs je osmišljen  da kroz razgovor , obogaćene materijale i stručnu podršku profesora, polaznik bude spreman da aktivno koristi engleski jezik u svom poslovnom okruženju, da efikasno obavlja pismenu poslovnu korespodenciju i savlada terminologiju  koja se koristi u savremenom poslovnom svetu.

KONVERZACIJSKI ENGLESKI

Cilj učenja stranog jezika jeste obezbeđivanje jasne i nesmetane komunikacije među govornicima,  jasno izražavanje svojih misli u svim sutuacijama, argumentovano izlaganje bez opterećivanja što niste  izvorni govornici tog stranog  jezika. Da biste sve to postigli prvenstveno je potrebno da sebe prihvatite kao nekoga ko govori još neki jezik osim svog maternjeg, da sami sebi ne izgledate čudno dok taj jezik govorite, da prihvatite moguće greške i nedostatke koje su nezaobilazne kada se uči strani jezik i da prestanete da budete nezadovoljni svojim izgovorom, dakle, potrebno je da se opustite. Ovaj kurs je upravo i osmišljen kako bi vam pomogao da savladate sve blokade koje imate u korišćenju engleskog ,da ispravimo greške koje postoje, obogatimo rečnik i učinimo vas ponosim, samopouzdanim govornikom engleskog jezika. Uz jasno postavljene ciljeve, dostupne materijale, stručnu podršku vašeg  profesora osećaćete ogromnu rasterećenost da jezik koji učite efikasno i koristite i da razgovor koji vodite bude zadovoljstvo i vama i vašem sagovorniku.